Yoga

YogaRWarrior_Pia_2Yoga hos Flow i Livet er en sammensmeltning af forskellige yogastilarter: Kundalina, Anusara, Iyengar, Hatha, Astanga og ViniYoga, Yin Yoga.

Hos Flow i livet sammensættes Yogaen både som en fysisk træningsform og et redskab imod hverdagens stress og jag. Yogaen virker endog som et medicinsk og terapeutisk redskab, særligt effektivt i mod stress og Hormonforstyrrelser i fx overgangsalderen. Læs mere om ‘Yoga har fået videnskabens blå stempel’, samt HormonYoga og De 5 Tibetanere.
Læs om Yogaholdene til høje i menuen. Læs også HER at Yoga er videnskabeligt sund og HER om Stress.

Om Yogaen Flow i livet:
Yogaholdene er tilrettelagt som et træningsforløb, så du kommer i form og
styrker din muskulatur. På alle holdene vægtes, at træne vejrtrækningen og afspænding, da det bl.a. restituerer og hormoniser nervesystemet og smertelindre. Hjertets frekvens/pulsering er også altid en del af træningen. Disse ’små doser af kærlighed’ sætter sving i dit hjerte, så det bl.a. producerer ‘Kejser-hormonet’ Oxytocin (også kaldet lykke/kærligheds hormonet) hvilket er essentielt ift. din sundhedstilstand. I krop & tanker opleves det bla. gennem øget nærvær, rummelighed, ro mm. Det sker bla. gennem sansetræningen, Mindfulness og Meditation.

På de mere fysiske hold I, I/II og II, sveder du rent faktisk, mens du træner! Ud over dette, er der mulighed for at restituere dybere gennem ugentlige holdtræning og på Workshops, Retrætes/Yogarejser. Udover Yoga, inddrages Mindfulness, Meditation, afspænding og vejrtrækning som et middel til at forløse hverdagen stress og jag. For nutidens menneske, er den restitutive del nok en af de vigtigste ting at træne. Op til 20-25% af den dansk befolkning har været, eller er dagligt i kontakt med stress, dvs. ubalancer  i nervesystemet. Det påvirker ikke alene en selv, men også de nære relationer og omgivelserne. Hvis man har børn, så lærer man så at sige børnene, hvordan de skal behandle sig selv, gennem adfærden man selv påfører sig. Dette skyldes bl.a. spejlneuronerne i vores hjerne, som kopierer hvad omgivelserne gør.
Yogaen får derved krop og psyke i en dybere balance, så man kan komme videre i livet med Flow og trivsel. Har man forsat fysiske gener som søvnproblemer, svimmelhed, smerter i kroppen osv. og føler sig trist, tom og ked af det, så er det værd at overveje om man skal supplere med mere individuelt coaching eller terapiforløb. Der er også mulighed for at få aftalt tid for individuelt tilrettelagt yoga-program.

En typisk Yogatime: Kornval-Yoga foregår i et stor lyst lokale, med højt til loftet og masser af plads til nærvær i de rolige og behagelige omgivelser. Yogaen støttes op af Mindfulness meditation, vejrtrækningstræning, mudras/’vejrtrækningslåse’ afspænding og indimellem små visdomscitater, som giver et lille råd med på vejen eller et ‘aha’.

For at skabe individuel intention for dagens Yoga praksis, begyndes timerne med Mindfulness og vejrtrækning. Derefter følger opvarmningsøvelser og stående stillinger, hvor der arbejdes med alignment. I midten af timen glider undervisningen over i en mere indadvendt og meditativ stemning med et mere klassisk Hatha yoga program med åndedrætsøvelser mellem stillingerne. Undervisningen afsluttes altid med stræk og afspænding og beroligende vejrtrækningsøvelser og til sidst den klassiske yogiske dybdeafspænding Savasana (hvilestilling). Undervejs i timerne bruges tid på Alignment, som er optimal kropsholdning i de forskellige Asanas/stillinger, muskulær energi og som altid, et fokus på at udføre yoga fra hjertet.

Læs om INTRODUKTIONSTILBUDET HER

Lidt om underviseren:
Pia Kornval underviser i Yoga med god energi på Søborg Hovedgade 124C, 2860 Søborg. Her er også mulighed for Coaching, massage, Detox kure og kostvejledning mm. Undervisningen foregår i en rolig og smuk yogasal med udsigt til have. For undervisningstidspunkter, se i menuen til højre.
Du kan læse mere om Pia HER

Vikarer og andre undervisere:
Tina Larsen