Parterapi

Parterapi er en samtale på 1 1/2 til 2 timer ad gangen mellem et par og en psykoterapeut. Min opgave er at hjælpe jer til at fungere på en bedre måde med jer selv og hinanden. Udgangspunktet for samtalen er koncentrerede om de problemer, som I skaber med hinanden i samlivet.
Nogle par opsøger en psykoterapeut, fordi de har besluttet at afslutte forholdet og ønsker hjælp til en værdig skilsmisse. Andre par søger hjælp, fordi de et i tvivl om at forholdet har tilpas megen kvalitet til, at de kan fortsætte sammen eller så ønsker de mere livskvalitet tilføjet i deres parforhold.

Som par hjælpes I til at:
– Kommunikere direkte og klart til hinanden så det styrker samarbejdet.
– Udtrykke jer om livsområder, der er svære at tale om
– Stimulerer evnen til at lytte uden at f.eks. afbryde eller nedgøre sin partner.

Vi arbejder med at I bliver i stand til at lytte til hinanden og respektere hinandens følelsesliv. Efter første samtale beslutter vi sammen, om det ville være en god idé at fortsætte et terapeutisk forløb. Et parterapeutisk forløb vil typisk strække sig over 4-5 måneder med samtaler hver 14. dag.

Hvilke problemstillinger kommer et par typisk med?
– vi er i tvivl om, hvorvidt vi skal have et barn sammen – Sexlivet er gået i stå. – afstand og ensomhed i jeres parforhold. – vi har brug for, at en udenforstående hjælper os til at kommunikere på en bedre måde – min mand (kone) har været mig utro – min mand (kone) drikker for meget – vores barn reagerer negativt hjemme (eller i skolen) – vi keder os sammen – min mand (kone) er afhængig af sine forældre – min mand (kone) anklager mig – vi skændes uafbrudt – om småting – vores barn har kolik, og vi kan ikke holde det ud – vi prøver for sidste gang at få vores familie til at hænge sammen – vores læge har rådet os til at gå i parterapi – skolepsykologen har rådet os til at få hjælp hos en terapeut – vores venner har anbefalet os at gå i parterapi – vi kan ikke holde ud af være sammen, og heller ikke at være fra hinanden – vi er uenige om, hvilke krav vi skal stille til vores børn – min mand (kone) opfører sig urimeligt overfor mig – problemerne får lov at ligge, fordi samtalen er gået i stå. – du savner varme og nærhed. – I kan ikke tale sammen.