Trænger din lever til en Detox/udrensning?
Der er en vifte af symptomer og med mange ubehagelige symptomer. Står nogen af dem ikke på listen, er du velkommen til at kontakte mig på mobil 4079 2245, hvis du skulle være i tvivl.
Læs mere om Sundhedsforløbet med Detox og eventuelt vægttab, klik HER
Symptomer på dårlig leverfunktion eller på nedsat leverafgiftning
Har du mellem 4-8 punkter på din liste, så er leverne på mere eller mindre overarbejde.
- Uro midt i maven, i området lige under brystet
- Diarré, forstoppelse eller luft i maven
- Grå, kitfarvet afføring der evt. er fedtglinsende
- Træthed efter måltiderne
- Muskelkramper, smerter i led og muskler
- Kvalme , hovedpine ofte i højre side
- Tørre øjne eller følelse af at have sand i øjnene
- Allergier og overfølsomheder
- Appelsinhud, hudkløe eller kløe under huden
- Eksem, uren hud eller psoriasis
- Blodsukkerproblemer
- Gulsot, gul hudfarve, gul i øjnene
- Mørk porterfarvet urin
- Svimmelhed
- Søvnløshed
- Sår og/eller blitser i munden
- Forstoppe næse og overdrevent slimdannelse
- Dårlig hukommelse, tris, depremeret, vrede og angst og meget mere…
Årsager til belastning af leverfunktionen
Der er mange årsager til at leverfunktionen bliver så overbelastet, at den rækker til en tilstrækkelig god afgiftning af kroppen. Disse belastninger skal derfor så vidt muligt fjernes eller mindskes. Man kan sagtens have en utilstrækkelig leverfunktion, selv om lægen har målt, at ens lever-tal er normale.
- Ernæring: Overdrevet forbrug af sort te, kaffe, sort the, sukker, alkohol, paprika og peber, dårlige og ødelagte fedtstoffer, stegt mad, nogle tilsætningsstoffer og svampegifte (aflatoxin og ochratoxin). Alle disse giver overarbejde til leveren. Madvarer, man er allergisk eller overfølsom overfor, er leverbelastende ligesom grøntsager og frugt indtaget til det samme måltid
- Medicin: Paracetamol, antidepressiv medicin, mavesårsmedicin, hormoner m.fl.
- Infektioner: Bakterier, virus, svamp, orm, parasitter eller leverbetændelse
- Miljøgifte: Sprøjte- og opløsningsmidler, luft- og vandforurening, tungmetaller og rygning
- Fordøjelsen: Dårlig tarmflora, forrådnelsesgifte, ikke tilstrækkeligt fordøjede madvarer fra et “hullet” tarmsystem
En ekstra belastning af leveren kan enten skyldes, at der indtages eller produceres alt for mange giftstoffer, at tarmen er “hullet”, eller at leveren mangler de stoffer, den skal bruge til den kemiske omdannelse. Hvis leveren ikke kan afgifte tilstrækkeligt godt, vil det på et tidspunkt give en ophobning af affalds- og giftstoffer i kroppens forskellige bindevævs- og organsystemer.
De uønskede stoffer bliver ikke neutraliseret og gjort vandopløselige, så de kan udskilles gennem nyrerne. Giftstofferne bliver deponeret der, hvor vi hver især har vores svageste organsystem.eller: Oxidativt stress i alle de belastede celler på grund af frie radikaler fra gift- og affaldsstoffer.
Fedtvæv: Giftstoffer bliver hos nogen deponeret i fedtvæv, fordi kroppen prøver at fortynde sig ud af problemet. Jo mere kroppen fylder, jo mindre en procentdel vil være belastet med affaldsstoffer. Disse “pakkes ind i” fedtvæv, hvor de gør mindre skade, mens vi bliver mere og mere overvægtige og ikke kan forstå, hvorfor vi ikke kan tabe os trods utallige slankekure.
Hjernen: Andre skubber giftstoffer ud i hjernens fedtvæv, hvilket er meget mere belastende for personen, end hvis det var fedtvævet på sidebenene. Hjernen består for en stor procentdel af fedt, og her vil nervesystemet med tiden tage alvorligt skade. I begyndelsen mærkes det som hovedpine, glemsomhed, humørproblemer, tømmermænd, træthed og koncentrationsproblemer.
* Lunger: Nogle mennesker deponere giftstoffer i lungerne og får vejrtrækningsproblemer, bronkitis eller astma.
Muskler, led og knogler: Andre får muskel-, led- og knogleproblemer på grund af en ophobning af affaldsstoffer i disse væv.
Huden: Når man har uren hud, eksem eller psoriasis vil de ikke-afgiftede uønskede stoffer blive skubbet ud i hudens celler. Huden kaldes også for vores 3. nyre, hvilket fortæller, at huden er et meget stort udskillelsesorgan.